Бебефони дават повече спокойствие на родителите

Бебефонът предлага видео наблюдение на 5-инчов екран през Wi-Fi връзка (източник: Motorola)

Бебефоните“ на Motorola, популярни в САЩ и Европа, вече са достъпни и на българския пазар, за да облекчат ежедневието на родителите и да им осигурят повече спокойствие, съобщиха от мобилната компания.

Към момента в търговската мрежа са налични пет модела, но от Motorola разкриха, че това е едва началото на екосистема от умни устройства, които ще позволят на родителите да обгрижват своите мъничета с помощта на новите технологии.

Микрофоните на бебефоните са двупосочни, с висока чувствителност и възможност за регулиране силата на звука и гарантират на родителя, че ще чува всеки звук от стаята, в която спи бебето. Вграденият термометър е задължителен за всички устройства.

Три от моделите, които се предлагат у нас, са с видео наблюдение. Така родителите не просто ще чуват, но и ще наблюдават своето бебе на голям цветен екран от всяка точка на дома или дори на своя смартфон от всяка друга точка на планетата, стига да има интернет връзка.

Обхватът от 300 метра прави тези устройства подходящи и за по-големи жилища и дори къщи. Благодарение на инфрачервените сензори в камерата, картината е с високо качество и през нощта, което спестява изтощителните и понякога напразни ставания от леглото при всеки шум от детската стая.

Бебефонът включва и колекция от предварително инсталирани приспивни песни (източник: Motorola)

Моделът Motorola MBP 855 с цена от 519 лв. предлага видео наблюдение на 5-инчов монитор през Wi-Fi връзка, вкл. и нощем. Устройството може да се сдвои със съвместим смартфон или таблет, което ще позволи дистанционно наблюдение на бебето. Бебефонът включва и колекция от предварително инсталирани приспивни песни.

По-достъпен е Motorola MBP36S WH, който струва 269 лв. Този модел има 3,5-инчов цветен дисплей, камера с вградена стойка, възможност за мащабиране на образа от разстояние, инфрачервен сензор за нощно виждане, опция за проследяване на температурата в помещението, където е бебето, двупосочен микрофон и възможност за свързване на до 4 допълнителни камери.

Двете бюджетни предложения – Motorola MBP 16 (115 лв.) и Motorola MBP 140 (75 лв.) – разчитат на чувствителни двупосочни микрофони, които позволяват както родителят да чува всеки звук на бебето, така и то да чува неговия глас. Разполагат с колекция от приспивни и успокояващи мелодии.

Коментари по темата: „Бебефони дават повече спокойствие на родителите”

добавете коментар...

  1. нови технологии

    “Motorola MBP 16 (115 лв.) и Motorola MBP 140 (75 лв.) – разчитат на чувствителни двупосочни микрофони, които позволяват както родителят да чува всеки звук на бебето, така и то да чува неговия глас” – така спокойно бебенцето ще свикне, че мама или татко са една въртяща се топка.

Коментар