Пропуски в сигурността грозят Facebook с рекордна глоба

Заради нарушения на неприкосновеността на личния живот, Facebook е застрашена от рекордно голяма глоба (източник: CC0 Public Domain)

Facebook може би ще трябва да плати най-голямата глоба, налагана някога от Федералната търговска комисия на САЩ за нарушения на неприкосновеността на личния живот, засягащи информацията на нейните 2,2 милиарда потребители.

Комисията обмисля да наложи на Facebook с наказание, което ще надхвърли предишния рекорд от 22,5 милиона долара, наложено на Google през 2012 г. за заобикаляне на контрола за поверителност в браузъра Safari на Apple, според „Вашингтон пост“.

Статията, публикувана в петък, цитира трима неназовани източници, „запознати с дискусиите“. Засега и комисията, и Facebook не коментират темата официално.

Анализаторите пък напомнят, че откакто избухна скандалът с Cambridge Analytica – обработвала данните на над 87 милиона Facebook потребители без тяхното съгласие, социалната мрежа продължава да се тресе от проблеми със защитата на неприкосновеността на потребителите.

Коментар