AtScale изгражда „дрийм тийм“ в България

Една от най-важните следващи стъпки на AtScale е изграждането на технически иновационен център в България (източник: CC0 Public Domain)

Американската ИТ компания AtScale, която преди дни обяви, че отваря първия си офис извън САЩ в София, приключи успешно последния кръг от преговори за финансиране, водени от Morgan Stanley, на стойност 50 млн. долара. В сделката са участвали нови и предишни инвеститори от Ventures, Wells Fargo и Atlantic Bridge.

AtScale ще използва свежия капитал, за да затвърди технологичното си предимство, коментира вицепрезидентът и генерален мениджър за Европа Момчил Михайлов. „Ще внедрим иновации с по-голям акцент върху разширяването на възможностите на продукта и разработване на по-дълбоки връзки в екосистемата на аналитиката“, обясни Михайлов.

Освен това AtScale ще ускори инвестициите си в продажбите и маркетинга, както в САЩ, така и в чужбина, допълниха от компанията.

Една от най-важните следващи стъпки за нас е изграждането на технически иновационен център в България“, посочи продуктовият директор на AtScale Скот Хаузър. Той потвърди, че заедно с един от основателите и технологичен директор на компанията Матю Бард пристигат в четвъртък за първи път в България, придружавани от българския им партньор Михайлов.

Тримата идваме да се срещнем лично с бъдещи попълнения на нашия дрийм тийм в България и да координираме на място следващите си стъпки“, обясни Бард. По думите, му мениджърите ще участват в 48-часов маратон от интервюта с родни ИТ таланти.

Неоползотворените данни са пропиляна възможност. Чрез партньорството си с AtScale компаниите могат да превърнат нестабилните запаси от данни в конкурентно предимство”, заяви изпълнителният директор на Morgan Stanley Бурак Аличи.

Клиентите ни се обръщат към облачните услуги, новопоявяващите се платформи и мулти-облачните среди с невероятни темпове, като така потвърждават силата и значимостта на платформата за виртуализация на складове за данни на AtScale”, посочи председателят и изпълнителен директор на компанията Крис Линч.

2018-а беше година на пробив за AtScale, която успя да стане лидер на пазара за виртуализация на складове за данни на стойност 122 млрд. долара. През изминалата година компанията привлече над 50 нови клиента, разшири международното си присъствие с влизането в нови пазари в Европа и Азия и си осигури стратегически партньорства в лицето на Cloudera, Microsoft и Oraclе.

Коментари по темата: „AtScale изгражда „дрийм тийм“ в България”

добавете коментар...

  1. ...

    Като чуя dream team, ме напушва смях. Най-често се оказват отбор сънчовци.

Коментар