Мениджър от А1 оглави HR асоциацията

Управлението на човешките ресурси и създаването на бранд на добър работодател е един от най-критичните фактори за успех на компаниите в дигитална ера, сподели Миглена Узунова-Цекова (източник: A1)

Миглена Узунова-Цекова е новият председател на УС на Българска асоциация за управление на хора. Тя е старши директор „Човешки ресурси“ в телекома А1 и ще работи за популяризиране на добрите практики в HR професията в днешната дигитална ера, гласи официалното съобщение.

Миглена членува в общността на специалистите по човешки ресурси почти от създаването й, а от 2009 г. е член на УС и на Комисията по Сертифициране към асоциацията. Тя работи в сферата на човешките ресурси от 20 години, като последните 12 ръководи цялостната дейност по управление на хора в А1.

Носител е на приза „HR мениджър на годината“ на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора за 2016 г. По нейните думи, управлението на човешките ресурси и създаването на бранд на добър работодател е един от най-критичните фактори за успех на компаниите в дигитална ера.

„Моята цел заедно с останалите членове на Управителния съвет е да покажем на бизнес лидерите в България колко важна е HR професията и да популяризираме всички най-добри практики в нея, които ще помогнат на бизнеса да се дигитализира успешно“, коментира новият председател на Асоциацията.

Новият Управителен съвет ще работи и за подобряване на взаимодействието на Асоциацията с държавни институции, неправителствени и професионални организации чрез съвместни инициативи и общи цели, уточни тя.

„Лично аз вярвам в силата на знанието и ще работя за подпомагане и на младите специалисти, които практикуват професията ни. Асоциацията е и ще бъде общност на професионалисти, които заслужават да бъдат разпознаваеми чрез приноса си както за гилдията, така и за обществото“, сподели Миглена Узунова-Цекова.

Коментар