Tesla вгражда Chromium браузър в електромобилите

Собствениците на Tesla скоро ще имат стабилен Chromium браузър (източник: Tesla)

Браузърът, използван понастоящем в електромобилите на Tesla, не може да се похвали със стабилна работа. Ето защо компанията планира да го замени с Chromium браузър – проектът с отворен код на Google, на който стъпва и най-разпространения браузър Chrome.

За предстоящата промяна съобщи в Twitter лично шефът на Tesla Илон Мъск в отговор на въпрос от фен на компанията кога браузърът ще бъде подобрен. С енджина на Chromium работят и много други популярни браузъри, вкл. Opera, Vivaldi и Brave, а скоро и Microsoft Edge ще премине към технологията на Google.

Илон Мъск не уточнява срок за появата на Chromium браузър в Tesla. По-рано компанията предприе действия за подобряване на браузъра в електромобилите си, но те не бяха особено успешни. Наскоро също излезе актуализация, която отстранява някои грешки.

Microsoft също подготвя Edge за преход към енджин Blink, на който се базират Chromium и други браузъри. Това ще позволи на компанията да създава по-лесно версии на браузъра за други операционни системи, както и за Windows 7, а не само за Windows 10.

Коментар