Войниците са по-ефективни с VR шлем HoloLens 2

С помощта на HoloLens 2 войниците могат по-добре да организират времето си по време на битка (източник: US Army)

Американската армия демонстрира нагледно как използва напредналите технологии в обучението на войниците – в частност, шлема за виртуална реалност (VR) HoloLens 2, разработен от Microsoft. Устройството се използва като част от системата „Integrated Visual Augmentation System” (IVAS), предаде CNBC.

Според репортажа, изживяването с HoloLens 2 е подобно на това с играта „Call of Duty”. Шлемът позволява на войниците да видят на карта разположението на своя отряд, показва компас и дори прицелване с оръжието. В него е вграден термовизионна камера, която разкрива врага в тъмното.

По време на обучението системата IVAS предоставя на войниците данни за техния сърдечен пулс и посоката на погледа. Тези възможности помагат за подобряване на ефективността на действията на войниците по време на бой.

Изживяването с HoloLens 2 е подобно на това с играта „Call of Duty” (източник: US Army)

Целта на демонстрацията е да покаже, че съвременните технологии в армията не са разрушителен инструмент, а напротив – помагат на военните да намалят броя на жертвите, отбелязват наблюдателите.

Така например, с помощта на HoloLens 2 войниците могат по-добре да организират времето си по време на битка и да намалят загубите сред мирното население, което е попаднало случайно на мястото на бойните действия.

Коментари по темата: „Войниците са по-ефективни с VR шлем HoloLens 2”

добавете коментар...

  1. Калигула

    Порно индустията, също тръпне в очакване, на новия продукт. 🙂

Коментар