Образователен портал подготвя четвъртокласниците за матури

Тестовете са достъпни от всяко устройство – телефон, таблет или компютър (източник: Нимеро)

До националното външно оценяване за 2019 г. остават по-малко от две седмици и в училищата кипи усилена подготовка. В началото на април компанията Нимеро пусна на пазара нова платформа, която помага на децата в четвърти клас да се подготвят за матурите.

Уеб порталът Envision Play дава възможност на децата в четвърти клас да полагат примерни изпити за предстоящите им матури. Платформата е напълно безплатна и предлага тестове по четирите основни предмета – Български език, Математика, Човекът и природата и Човекът и обществото.

За по-малко от месец са направени повече от 55 хиляди теста и са решени 943 652 задачи, като на ден учениците (а може би и техните родители) завършват над 2 500 нови теста, съобщиха от Нимеро. Най-добре децата се представят по Човек и природа, където средният успех е 80%, а най-големи предизвикателства срещат по Математика със средна успеваемост от 72%.

При стартирането на нов тест, системата автоматично генерира произволен набор от въпроси, така че да гарантира максимално покритие на учебния материал.

Учебното съдържание е създадено специално за матурите през 2019 г. от екип от специалисти в областта на началното образование – Ани Господинова, Геновева Йотова, Десислава Миленкова, Йорданка Първанова и Розалина Паскалева. Базирайки се на дългогодишния си опит в сферата и доказания си успех при подготовката на ученици в начален етап, те са изработили набор от 300 въпроса по всеки предмет.

Тестовете са достъпни от всяко устройство – телефон, таблет или компютър – и са напълно безплатни на уебсайта на Нимеро. За избор на съдържание се въвеждат следните кодове:

  • Математика – 1111
  • Човекът и природата – 3333
  • Човекът и обществото – 5555
  • Български език и литература – 7777

Създадохме този продукт като част от дългогодишната си стратегия да направим ученето по-забавно и достъпно с помощта на модерните технологии. НВО тестовете са само първият етап на развитие на Envision Play и интересът, който те генерираха, ни дава увереност да продължаваме да работим и да развиваме платформата“, каза Кирил Русев, един от основателите на Нимеро.

Коментар