Microsoft превзема macOS и с антивирус Defender ATP

Microsoft пренася своите Windows продукти и на платформа Mac (източник: CCO Public Domain)

Предварителна версия за Defender ATP за Mac компютри вече е достъпна за избрани корпоративни потребители, след като защитният софтуер на Microsoft премина вътрешните тестове на компанията. Подобен продукт Microsoft предлага и за Windows.

Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) поддържа локализация на 37 езика и подобрена защита от неупълномощен достъп. От основния интерфейс на програмата вече могат да се изпращат образци от вируси към сървърите, поддържащи услугата, както и отзиви.

Освен това Microsoft Defender ATP за Mac се е научил по-качествено да проследява състоянието на клиентските продукти. Администраторите пък могат да управляват защитата отдалечено, от всяко място в света, не само от САЩ.

Defender ATP може да работи на компютри под управление на macOS Mojave, macOS High Sierra и macOS Sierra. В периода на тестване потребителите могат да разглеждат и настройват параметрите на защитата. Все още не е ясно кога ще излезе финална версия на приложението.

Прави впечатление, че Microsoft се стреми да пренесе своите продукти за Windows и на други операционни системи. Наскоро компанията пусна Canary-версия на браузъра Edge, базиран на Chromium, за Mac компютри. И макар че тя работи само с macOS Mojave, показателна е експанзията на Microsoft към платформата на Apple.

Коментари по темата: „Microsoft превзема macOS и с антивирус Defender ATP”

добавете коментар...

  1. ха

    >кой здравомислещ Мас потребител ще си инсталира Edge и Defender…
    >моля някой дългогодишен Мас юзър да сподели мнението си…
    Въпросът ти е много подвеждащ, т. е. пояснението към него. Инсталации ще имаме от тези Мас потребители, които наскоро са се прехвърлили от Windows 10 платформа. Очевидно, защото са свикнали да ползват тези продукти.

  2. Anonymous

    “Освен това Microsoft Defender ATP за Mac се е научил по-качествено да проследява състоянието на клиентските продукти. Администраторите пък могат да управляват защитата отдалечено, от всяко място в света, не само от САЩ.” Тоест следене и отдалечен достъп от всяко място от страна на M$ съответно NSA.

  3. MacUser

    Аз също съм на Mac и няма шанс да се върна към Windows, нито да си инсталирам Едж или Windows antivurus?!

  4. AppleUser

    Ами отговора е прост. Никога. Аз ползвам Mac от 12 години

  5. Saevar

    кой здравомислещ Мас потребител ще си инсталира Edge и Defender… моля някой дългогодишен Мас юзър да сподели мнението си…

Коментар