Kaspersky Virus Removal Tool – премахва злонамерен софтуер

Интерфейсът е интуитивен, като от потребителя се изисква само да натисне бутона Scan
(екранна снимка: Kaspersky Virus Removal Tool)

Колкото и внимателно да използвате компютъра си, той ще остане изложен на опасност от онлайн заплахи и злонамерен софтуер, така че наличието на качествена антивирусна програма не трябва да се подценява. Но ако все пак вирусът вече е проникнал в компютъра и е неутрализирал защитния софтуер, има още един инструмент, който може да спаси положението: Kaspersky Virus Removal Tool.

В повечето случаи, когато вирусът вече е в устройството, премахването му е затруднено, защото злонамереният софтуер обикновено не позволява на потребителите да инсталират или актуализират антивирусната програма. Инструментът на Kaspersky обаче може да бъде инсталиран на заразени компютри и автоматично да премахва вируси, троянски коне, руткитове, рекламни или шпионски програми.

Инсталацията и процесът на сканиране с Kaspersky Virus Removal Tool се извършват бързо. Интерфейсът е интуитивен, като от потребителя се изисква само да натисне бутона Scan и да продължи работата си, тъй като процесът на сканиране се изпълнява във фонов режим.

Ако резултатите от автоматичното сканиране не са задоволителни, можете да опитате и ръчния вариант. След задълбочен анализ на компютъра, инструментът генерира подробен отчет, който можете да изпратите на Kaspersky за по-нататъшна обработка.

Процесът на сканиране се изпълнява във фонов режим.
(екранна снимка: Kaspersky Virus Removal Tool)

В допълнение, можете да изберете типа данни, който искате да сканирате, като по този начин ще ограничите областта за анализ и респ. ще съкратите времето на сканиране. Но този режим е препоръчителен, само когато сте наясно с местоположението на вируса. Промяната на нивото на защита на „High” (високо) може да доведе до по-дълго време за сканиране.

По-напреднали потребители могат да се възползват от възможността сами да изберат действието, което искат да предприемат, когато бъде открита заплаха.

След сканирането програмата генерира подробен отчет – в случая няма вируси
(екранна снимка: Kaspersky Virus Removal Tool)

В заключение, Kaspersky Virus Removal Tool е полезен инструмент за отстраняване на вече проникнали в компютъра вируси. Все пак, ако искате да поддържате компютъра си чист от вируси, препоръчително е да инсталирате пълна версия на качествен антивирусен софтуер със защита в реално време и регулярни актуализации.

Даунлоуд: Kaspersky Virus Removal Tool

Коментари по темата: „Kaspersky Virus Removal Tool – премахва злонамерен софтуер”

добавете коментар...

  1. Mahony13

    Имено Windows защо не го препоръчват на потребители като мен на Linux хахаха

  2. fg

    злонамерения софтуер е Windows

Коментар