БФБ внедри T7 платформа за борсова търговия

С миграцията от Xetra към T7, забавянето в търговията е намалено още повече (снимка: БФБ)

Българската фондова борса (БФБ) внедри и от днес вече оперира с последно поколение технологична архитектура на Deutsche Börse – Т7. Платформата дава възможност на участниците на българския капиталов пазар първи в Източна Европа да се възползват от най-съвременната технология за борсови оператори.

С миграцията от сегашната система Xetra към T7, забавянето в търговията е намалено още повече. В допълнение, международните участници в търговията, които вече са свързани с Т7, могат да постигнат по-ниски разходи за развитие и поддръжка, ако имат експозиция на българския капиталов пазар.

„На базата на досегашния ни положителен опит с Xetra гледаме на T7 като устойчива и надеждна система, която отваря нови възможности за растеж на Българската фондова борса”, коментира Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ. „С Т7 разширяваме и портфолиото на поръчките за нашите пазари”, допълни той.

Българската фондова борса използва търговската инфраструктура на Deutsche Börse от 2008 г. насам.

За клиентите Т7 означава ниска латентност и висока гъвкавост, подчерта Стефан Шванд, ръководител направление „Дигитализация и платформи” в Deutsche Börse. „Този факт е доказан от броя на операторите на финансови, деривативни и енергийни пазари, които използват нашата търговска архитектура”.

Малтийската фондова борса въведе Т7 през март тази година. Няколко други борси в Европа и в света също внедриха търговската инфраструктура на Deutsche Börse. В допълнение към борсата Eurex, борсата във Франкфурт и Европейската енергийна борса (EEX) също разчитат на T7.

Борсите във Виена и Шанхайската са базирани на технологии, разработени от Deutsche Börse. Борсите в Будапеща, Любляна, Прага, Валета и Загреб използват инфраструктурата на DBAG от години.

Коментари по темата: „БФБ внедри T7 платформа за борсова търговия”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    T7 Technology | Remote Health Monitoring

Коментар