Как се пише качествен код при работа под стрес

„С верния тактически подход можем да повишим ефективността и да минимизираме риска дори в напрегнати ситуации”, казва Оуен Уудс, главен директор „Технологии” в Еndava (снимка: Endava)

Шест тактики за запазване на качеството на софтуерния код, когато се работи в условия на стрес, ще представи в София един от водещите софтуерни архитекти в света и главен директор „Технологии” в компанията Endava – Оуен Уудс.

Семинарът ще се проведе на 29 юли от 19.00 часа в Endava University и е насочен към широк кръг от специалисти в ИТ сферата – софтуерни инженери, тест инженери, мениджъри на проекти, лидери на екипи и др., съобщиха организаторите.

„За хората в нашия бранш се случва много често да работят под стрес, като са поставени пред предизвикателствата на сгъстени крайни срокове и специфични бизнес условия. Това може да доведе до компромиси с качеството на кода, които впоследствие се оказват проблем”, поясни Оуен Уудс.

„С верния тактически подход обаче можем да повишим ефективността и да минимизираме риска дори в напрегнати ситуации. Точно това искам да покажа на ИТ общността в София”, допълни той.

Шестте тактики на Оуен Уудс ще предложат на специалистите комплексен подход, който включва оценка на дългосрочната стойност на техническите решения, използването на автоматизация в процесите и запазване на фокуса върху ефективността. По време на семинара (с безплатна регистрация) ще бъдат представени конкретни примери, а участниците ще имат възможност да зададат и своите въпроси.

Оуен Уудс има над 20 години опит в разработването на комплексни софтуерни решения, предназначени основно за финансовия сектор. Той е един от водещите експерти в областта на софтуерната архитектура в света, а от 2015 г. е главен директор „Технологии” в Endava.

Книгата „Software Systems Architecture” на Оуен Уудс е определяна като една от най-добрите в областта. През 2018 г. той бе отличен с наградата „Linda N. Northrup Award for Software Architecture” на Carnegie Mellon University.

Семинарът в Endava University е отворен за широк кръг от специалисти в ИТ сферата (снимка: Endava)

Семинарът „Шест тактики за качествен код при работа под стрес” е част от проекта Endava University, който международната компания за ИТ услуги Endava стартира в София през април тази година. Центърът предага безплатни отворени събития за българските ИТ професионалисти и вътрешни обучения на служители, като част от платформата за споделяне на знание, която организацията развива на глобално ниво.

В Endava University в София ще се провеждат около 60 специализирани обучения годишно, като част от тях ще бъдат отворени за широката публика. Капацитетът на центъра е над 100 човека, с многофункционални зали с пълно техническо оборудване и възможност за директно онлайн излъчване на семинарите. Амбицията на компанията е да привлича лектори със силна експертиза в различни области.

Участието в семинара на Оуен Уудс е безплатно, като е необходимо предварително записване, тъй като местата са ограничени. Желаещите могат да заявят участие, като попълнят регистрационната форма, уточниха организаторите.

Еndava доставя технологични услуги от ново поколение, които помагат на клиенти от различни сфери, вкл. финанси, търговия, логистика и здравеопазване, да реализират бърза еволюция на бизнеса. Компанията разполага с мрежа oт офиси в Европа и Северна Америка, както и с развойни центрове в 9 държави, сред които и България. Във фирмата работят над 5500 специалисти.