Facebook премахна акаунти от четири държави

Facebook не иска нейните услуги да се използват за манипулиране на хора, категорични са от компанията (снимка: Facebook)

В поредна акция срещу „координирано неистинско поведение” Facebook е премахнала акаунти от четири държави – Русия, Украйна, Тайланд и Хондурас, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление от социалната мрежа.

Премахнати са страници, групи и акаунти въз основа на тяхното поведение, а не на съдържанието, което са публикували, уточняват от компанията.

Facebook предприема подобни действия, след като бе критикувана, че не разработва достатъчно бързо инструменти за борба с екстремистко съдържание и пропагандни операции.

Във всеки един от последните случаи хората, стоящи зад тази дейност, са съгласували действията помежду си и са използвали фалшиви акаунти, за да се представят невярно, коментира Натаниел Глихер, ръководител на политиката за киберсигурност във Facebook.

Той е категоричен, че Facebook не иска услугите на социалната мрежа да се използват за манипулиране на хора. В четирите страни са затворени общо 294 акаунта и 1509 страници, уточняват от компанията.

Коментари по темата: „Facebook премахна акаунти от четири държави”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    “Facebook не иска услугите на социалната мрежа да се използват за манипулиране на хора”. По-точно не иска други освен самите те да използват услугите на социалната мрежа за манипулиране на хора.

Коментар