Германия и Франция ще блокират Libra в Европа

Криптовалутата на Facebook изглежда няма шанс да пробие в Европа (снимка: Facebook)

Германското правителство е против предоставянето на регулаторно одобрение за използване на цифрова валута в Европейския съюз, съобщи Ройтерс, позовавайки се на публикация в Der Spiegel, която цитира член на германския консервативен ХДС с лидер канцлера Ангела Меркел.

Томас Хайлман от ХДС коментира, че веднага след като издателят на цифрова валута започне да доминира на пазара, конкурентите ще изпитат трудности. По неговите думи пред Spiegel, коалиционните партньори от социалдемократите (СПД) са на същото мнение.

От своя страна, френското министерство на финансите заяви в петък, че Франция и Германия са се договорили да блокират криптовалутата Libra на социалната мрежа Facebook. В съвместно изявление правителствата на двете страни подчертаха, че нито едно частно лице не може да иска парична власт, която е неразделна част от суверенитета на нациите.

По-рано френският министър на финансите Бруно Льо Мер заяви, че новата криптовалута на Facebook не трябва да функционира в Европа, поради опасения относно суверенитета и наличието на постоянни финансови рискове.

Коментари по темата: „Германия и Франция ще блокират Libra в Европа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Европа ще загуби тази война!

  2. Anonymous

    Boинå на
    чичо дядковци управляващи армията
    срещу
    jsблокчейн(тотално следене) програмисти
    поради опасения относно суверенитета.

Коментар