HTC Vive Cosmos – VR шлемът вече е в България

Vive Cosmos ни потапя в света на виртуалната реалност (снимка: HTV Vive)

Новата система за виртуална реалност Vive Cosmos дебютира днес пред българска аудитория. PC-базираната премиум система на HTC Vive е достъпна, лесна за ползване и може да се развива във времето заедно с потребителите, благодарение на модулен лицев дизайн, който променя функционалността на шлема.

Vive Cosmos се адаптира към нуждите на VR потребителите с фокус върху лесното управление, разнообразието и добрата работа. Тази изцяло нова Vive система за проследяване предлага улеснена конфигурация, която прави потапянето във виртуалната реалност по-бързо и по-лесно с помощта на шест сензорни камери за обширно и прецизно проследяване отвътре навън.

Cosmos предоставя 2880×1700 комбинирана пикселна резолюция – с 88% по-добра, отколкото резолюцията на оригиналния Vive. Тя осигурява кристалночисти текст и графика. Чисто новите LCD панели намаляват разстоянието между пикселите и благодарение на истински RGB екрани минимизират „screen-door” ефекта.

(снимка: HTV Vive)

Уникалният дизайн с повдигане на предната част на шлема позволява на потребителите да прескачат от истинската във виртуалната реалност и обратно за броени секунди и то без да нарушават VR преживяването. Интегрираните, покриващи ушите слушалки осигуряват изцяло поглъщащ звук.

Cosmos разполага с преобразени контролери, които увеличават на максимум функционалността във виртуалната реалност и предлагат комфорт по време на по-дълги игрови сесии. Cosmos също така е съвместим с Vive Wireless Adapter за всички, които предпочитат да се движат във виртуалната реалност, без да се вързани към кабел.

Със своя модулен дизайн Vive Cosmos е най-разнообразният премиум VR шлем, създаван до този момент. Той може да работи с допълнителни аксесоари, които променят функционалността на шлема и позволяват на потребителите да развиват устройството си във времето.

(снимка: HTV Vive)

Първият официален „mod” е Vive Cosmos External Tracking Mod, предназначен за потребители, които искат да продължават да използват базовата си станция Lighthouse, за да проследяват различните сюжети, като същевременно се възползват от първокласната работа на Vive Cosmos.

Услугата Viveport Infinity предоставя богат асортимент от известни и независими VR заглавия. Само за 25,99 лв. на месец или още по-малко с предплатения годишен абонамент членовете ще могат да спестят хиляди левове за достъп до стотици VR приложения, игри и видеа като A Fisherman’s Tale, Fujii и Ninja Legends, както и изключителни видеа от брандове като GoPro, Discovery Channel и Animal Planet.

Vive Cosmos е първият шлем, който идва с Vive Reality System – преобразена версия на основния софтуер за Vive, която представя една изцяло нова дизайн философия за виртуалната реалност, усещана като продължение на живота. Виртуалната реалност се усеща повече като навигация между различни светове и по-малко като стартиране на различни приложения.

(снимка: HTV Vive)

Cosmos ще включва потребителски интерфейс с обновен дизайн, наречен Lens, за по-лесна навигация между XR и Viveport Infinity приложенията. Освен това ще има и ново динамично стартово пространство, наречено Origin – мястото, откъдето ще се стартират всички VR приложения и интерактивни преживявания.

Vive Cosmos е на пазара в Европа от днес. В България ще струва 1619 лв. и вече е наличен ексклузивно на Ozone.bg до края на 2019 г. През следващата година устройството ще се продава и в по-големите магазини за техника.

Коментар