Amazon Fire HD 10 – таблет, два пъти по-евтин от iPad

Fire HD 10 предоставя IPS екран с резолюция Full HD (снимка: Amazon)

За потребители, които не се нуждаят от функциите на универсалните таблети на Apple или многобройните опции на Android устройствата, Amazon предлага доста евтино решение – таблетите Fire.

Всъщност Fire се явява портал за медийните услуги на Amazon, вкл. електронни книги, филми и телевизионни предавания, адаптирани игри и други приложения. И, разбира се, таблетите на Amazon поддържат работа с гласовия асистент Alexa.

Гигантът в онлайн търговията не беше актуализирал таблетите си от октомври 2017 г., но ето че сега излиза нов Fire HD 10, който ще се доставя от 30 октомври на цена от 150 долара, или два пъти по-евтино от най-евтината версия на iPad.

Fire HD 10 се явява портал за медийните услуги на Amazon (снимка: Amazon)

За да направи новия продукт по-достъпен, Amazon прибягва до традиционния си метод: при заключване на екрана таблетът показва рекламни съобщения.

Разделителна способност на 10,1-инчовия LCD IPS екран е Full HD 1920×1200 пиксела. Процесорът е 8-ядрен, но това не намалява времето за автономна работа на Fire HD 10, спрямо неговия 4-ядрен предшественик – то дори се увеличава от 10 на 12 часа.

Зареждането става през реверсивен порт USB Type-C, което също е новост за таблетите на Amazon – досега те все още разчитаха на USB 2.0. Общата производителност на платформата се увеличава с 30%, което несъмнено ще подобри отзивчивостта на приложенията и комфорта при сърфиране в интернет.

Fire HD 10 поддръжа работа с гласов асистент Alexa (снимка: Amazon)

Fire HD 10 идва с 2GB оперативна памет и поддръжка на microSD карти с капацитет до 512 GB. Предвидени са Wi-Fi безжична връзка по стандарта IEEE 802.11ac и звук  Dolby Atmos Audio от два стерео високоговорителя. Камерата може да записва видео с резолюция 720p.

Таблетът има размери 262×159×9,8 мм и тегло 504 грама. В допълнение към белите и черните модели се появява и трети вариант – в синьо.

Коментари по темата: „Amazon Fire HD 10 – таблет, два пъти по-евтин от iPad”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ако не го използваш за гейминг е добър

  2. Anonymous

    2GB хахаха

Коментар