Chrome улеснява прехвърлянето на номера от РС към смартфон

Нова функция в Google Chrome улеснява прехвърлянето на телефонни номера от десктопа към мобилното устройство (снимка: Google Blog)

Разработчиците на Chrome добавиха няколко удобни и популярни функции към своя браузър. Те вече са достъпни във версия 77 или в най-новата бета версия на популярното приложение за сърфиране в уеб.

Така например, потребителите на десктоп версията на Chrome ще могат да изпращат лесно телефонни номера до мобилни устройства. За целта е достатъчно да кликнат върху иконата на слушалката в адресната лента на браузъра. Или пък да изберат желания номер и да активират контекстното меню с десния бутон на мишката, като в този случай дори могат да изберат от кое устройство да звънят.

След изпращане на номера до смартфона, ще се появи известие и ако потребителят кликне върху него, започва набиране на желания номер, т.е. дори не е необходимо ръчно въвеждате номера, пояснява Androidpolice.

Тази функция е налична по подразбиране в новата бета версия на Chrome. Ако по някаква причина функцията не е активирана, това може да се направи чрез принудително включване на флаг – chrome: // flags / # click-to-call-context-menu-selected-text flag.

Миналия месец Google въведе в Chrome 77 функция за обмен на връзки между мобилната и настолната версия на браузъра. За упълномощаване на потребителя се използва неговият акаунт в Google.

Освен това в мобилната версия на браузъра вече могат да се подреждат и групират раздели (табове) под формата на плочки, а в десктоп версията е предвидена възможност за допълнително маркиране на групите с различни цветове.

Коментар