Синергията между IBM и RedHat – във фокуса на IT Compass в София

Придобиването на Red Hat от IBM е най-значимата сделка в технологичния свят за 2019 г.
(снимка: CCO Public Domain)

Седмото издание на ежегодния форум IBS IT Compass, организиран в София от технологичната компания Ай Би Ес България, е изцяло посветено на синергията между IBM и RedHat. Събитието ще се проведе на 26 ноември 2019 г. в столичния х-л Хилтън, със свободен достъп.

Придобиването на Red Hat от IBM за 34 милиарда долара се очертава като най-значимата сделка в технологичния свят за 2019 година. В светлината на цялостната трансформация към облачни технологии, обединените усилия на двете компании ги поставят като водещи доставчици и визионери за бъдещето развитие в сферата на ИТ.

Red Hat току-що обяви обновената версия на Openshift 4.2. Най-популярната платформа за управление на контейнерни среди вече поддържа и хибридни облачни архитектури.

IBM, от своя страна, изцяло „прегръща” Red Hat OpenShift, като наскоро обяви, че ще използва платформата като основна среда за контейнери за всичките си хибридни облачни предложения. Това включва и IBM Cloud Paks: пет предварително интегрирани решения от корпоративен клас, изградени върху OpenShift, и комбинация от контейнеризирани IBM и Red Hat приложения и услуги, проектирани за конкретни случаи на използване – модернизация на приложения, управление и анализ на данни, автоматизация на процеси и RPA, корпоративна интеграция и мулти-облачно управление.

Поредното издание на IBS IT Compass е изцяло посветено на синергията между IBM и RedHat, подчертаха организаторите от Ай Би Ес България – IBM Platinum Business Partner, ИТ консултант, системен интегратор и производител на софтуер. От 2003 година до днес компанията работи за дигиталната трансформация на бизнеса и публичния сектор у нас.

Лектори на събитието ще бъдат водещи специалисти от двете компании, които ще представят визията си за цялостната модернизация и трансформация на ИТ архитектурите и приложенията в свят, доминиран от облачните технологии и контейнерите. Достъпът до IBS IT Compass е свободен, като е необходима единствено предварителна регистрация за събитието.