Любител на игрите със смартфон ослепя с едното око

Прекомерните игри със смартфон могат да навредят сериозно на очите
(снимка: CCO Public Domain)

Не случайно правителството на Китай наложи драстични ограничения за геймърите. Масово младите хора в страната страдат от късогледство, а „Дейли мейл” съобщава, че след дълга игра на смартфон, китайски геймър е загубил зрението на лявото си око.

Играчът от град Шънджън е посветил цяла нощ на мобилни игри, без да се оплаква от зрителни увреждания. И едва сутринта на следващия ден мъжът разбира, че не вижда нищо с лявото си око.

Лекарите установяват, че в резултат на преумората са разкъсани съдове в окото, а това от своя страна е предизвикало кръвоизлив. В повечето случаи подобно състояние се провокира от физическо натоварване, но ето че причина може да бъде и геймингът.

Китаецът е претърпял операция, при която е извършен лазерен пиърсинг на ретината. Според прогнозите на лекарите, зрението ще се възстанови до месец.

Коментари по темата: „Любител на игрите със смартфон ослепя с едното око”

добавете коментар...

  1. vlater

    “но ето че причина може да бъде и геймингът”
    “Геймингът” не е причината. Причината е извършването на “гейминг” без никаква почивка, както и всичко друго натоварващо очите може да ги увреди. Не измествайте фокуса от основната причина!

Коментар