TP-Link Deco P9 – съчетава Wi-Fi и Powerline

Mesh технологията позволява на Deco модулите да работят заедно, като образуват единна мрежа
(снимка: TP-Link)

TP-Link пуска на пазара Deco P9 (3-Pack), нов продукт от гамата Whole Home Mesh системи, който съчетава Wi-Fi и технология Powerline за по-бързи мрежи с разширено покритие.

Powerline технологията използва съществуващата електрическа мрежа в дома, за да създаде още по-силни връзки между Deco модулите, като намалява факторите, които възпрепятстват пътя на сигнала и осигурява по-бързи скорости на мрежата, постоянно и равномерно покритие.

Общата скорост на мрежата е много по-висока, в сравнение със сценариите, при които се използва само Wi-Fi връзка. В допълнение системата осигурява разширено покритие до 560 квадратни метра, елиминира местата със слаб сигнал и стабилизира връзката в големи помещения.

Mesh технологията позволява на Deco модулите да работят заедно, като образуват единна мрежа, в която потребителските терминали от рода на смартфони, таблети и други мобилни устройства автоматично се свързват с най-близкия/най-бързия Deco модул, дори в движение, осигурявайки по този начин безпроблемен Wi-Fi.

Deco P9 (3-Pack) поддържа мрежова скорост три пъти по-висока от тази на предишните поколения (802.11n) рутери, благодарение на безжичната технология 802.11ac, и осигурява стабилна връзка с ниска латентност за до 100 едновременно свързани устройства.

Deco P9 (3-Pack) предлага Powerline скорост на предаване по стандарта HomePlug AV1000
(снимка: TP-Link)

Чрез функциите за родителски контрол потребителите могат да създадат уникален профил за всеки член на семейството и да зададат времеви ограничения за използване на интернет. Възможността за филтриране на съдържанието за всеки отделен потребител позволява прекъсване на връзката, когато тя не е подходяща, както и проследяване до кои сайтове децета имат достъп най-често и колко време прекарват на определена платформа.

Deco P9 (3-Pack) разчита на процесор Qualcomm, като всеки Deco модул е оборудван с два Gigabit Ethernet порта, както и с две двулентови вътрешни антени. Системата е в състояние да работи със скорост на предаване до 300 Mbps в честотната лента от 2,4 GHz и до 867 Mbps в тази от 5 GHz.

В допълнение, Deco P9 (3-Pack) предлага Powerline скорост на предаване по  стандарта HomePlug AV1000 и по този начин елиминира всички препятствия за сигнала.

Системата поддържа мрежи за гости, както в честотната лента на 2,4GHz, така и в 5GHz, така че гостите да могат да ползват различен Wi-Fi достъп, без да се намесват в свързаните устройства на базовата мрежа.

Deco P9 е съвместим с други Deco модели от екосистемата TP-Link Whole Home Mesh. По този начин покритието на Wi-Fi може да бъде разширено по всяко време само чрез добавяне на допълнителни Deco модули.

Wi-Fi mesh системата TP-Link Deco P9 Plus (3 pack) ще бъде налична в онлайн магазините от декември.

Коментар