Новата конзола Xbox Series X ще поддържа 8К игри

Xbox Series X идва в тайнствена форма на правоъгълен паралелепипед
(снимка: Xbox)

Следващото поколение на геймърската конзола Xbox ще се появи на пазара през декември 2020 г., съобщи официално Microsoft. Новият продукт, обявен през юни т.г. на изложението E3 Game в Лос Анджелис, се нарича Xbox Series X.

Дизайнът на конзолата е изцяло преработен. Xbox Series X има форма на правоъгълен паралелепипед и прилича по-скоро на системен блок за РС, отколкото на класическа геймърска конзола. Тя може да се поставя както вертикалното, така и хоризонтално.

Xbox Series X разчита на процесор AMD Zen 2 и графична архитектура Radeon RDNA, съобщава The Verge. Конзолата ще бъде оборудвана с NVMe SSD  и памет GDDR6, което е предпоставка за ускорено зареждане и поддръжка на игри с резолюция 8K и честота 120 кадъра в секунда.

Като цяло, новата конзола ще осигури четири пъти по-висока производителност, в сравнение с Xbox One X, и невероятно ниско ниво на шум. Тя ще бъде обратно съвместима с игри за конзоли от предишни поколения.

Xbox Series X ще се доставя с нов безжичен контролер, с преработени размери и форма за подобряване на използваемостта. Microsoft ще обяви цената на Xbox Series X по-късно, а една от първите ексклузивни игри за нея ще бъде Saga: Hellblade II от Ninja Theory.

Коментар