MediaTek крои амбициозни планове за 5G пазара

Много производители на смартфони проявяват интерес към 5G чиповете на MediaTek
(снимка: MediaTek)

Тайванският чипмейкър MediaTek възлага големи надежди на 5G технологията и планира активно да развива бизнеса си на този ключов пазар, твърди публикация на DigiTimes.

MediaTek подготвя редица нови 5G процесори, с които компанията цели да засили позициите си в сегмента на мобилните „системи на чип” (SoC). Тайванският разработчик ще се фокусира върху чиповете за устройства, които се позиционират в горната част на средния ценови диапазон.

С други думи, MediaTek ще разработва процесори с поддръжка на 5G за производителни смартфони, които в същото време няма да попаднат в категорията на най-скъпите устройства.

Твърди се също, че MediaTek ще отдели специално внимание на китайския пазар за 5G. Според Strategy Analytics, догодина световният пазар на 5G смартфони ще достигне 160 милиона единици, а половината от продажбите ще се случват в Китай.

Планове да използват 5G решенията на MediaTek вече са обявили много известни марки за смартфони. В частност, това са Oppo, Vivo и Xiaomi. В допълнение, южнокорейският гигант Samsung също може да използва 5G чипове на MediaTek.

Коментари по темата: „MediaTek крои амбициозни планове за 5G пазара”

добавете коментар...

  1. фики

    А дали ще превземат 1та позиция както амд направиха при сървърните/деКстоп решенията?

Коментар