Хаос Груп дарява 200 000 лв. за медицинска техника

Животоспасяваща медицинска техника ще бъде закупена с дарение от софтуерна фирма
(снимка: CC0 Public Domain)

Българската софтуерна компания Хаос Груп дарява 200 000 лв. за закупуване на животоспасяваща техника и консумативи, необходими на болниците за справяне с епидемията от Covid-19 в България.

Към тази сума ще бъдат добавени и лични дарения от служителите на компанията в София, които подеха инициативата за дарителска кампания в подкрепа на болниците и техните екипи.

Дарението се осъществява с посредничеството на Фондация BCause, партньор на кампанията #ЗаДоброто срещу Covid-19 в България. Фондацията получава ежедневно информация за нуждите на широк кръг лечебни заведения в страната и съдейства за поръчката и доставката на необходимите техника и материали.

„Въпреки препоръката за социална дистанция, в тази кризисна ситуация ние сме още по-свързани като част от едно общество. Важно е да запазим солидарността помежду си и да помогнем на тези, които имат нужда”, заяви Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на Хаос Груп.

С дарената сума от компанията е предвидено закупуване на няколко респираторни апарата за болници, както и защитно облекло и консумативи за медицинските екипи. Апаратурата ще бъде доставена на болниците спрямо актуалните нужди към момента на поръчката.

В края на м. март за същите цели ще бъде насочена и сумата, дарена от служителите на компанията, която се събира в момента. Хаос Груп работи в областта на компютърната графика и има офиси в София, Лос Анджелис, Токио и Сеул.

Коментари по темата: „Хаос Груп дарява 200 000 лв. за медицинска техника”

добавете коментар...

  1. Марийка

    Браво!

  2. Anonymous

    Браво!

Коментар