Cisco отпуска $225 млн. за борба с коронавируса

„Cisco трябва и ще направи повече, за да помогне на другите да се преборят с глобалната пандемия”, каза главният изпълнителен директор на компанията Чък Робинс
(снимка: Cisco)

Производителят на мрежово оборудване Cisco отпусна 225 милиона долара за борба с пандемията от коронавирус Covid-19. Помощта се предоставя както директно – в брой, така и в продукти, които компанията ще осигури безплатно.

Освен това Cisco призова своите 77 хиляди служители  по света да помогнат на онези, които са пряко ангажирани в борбата срещу пандемията, и на организации с нестопанска цел, които също участват в този процес.

„Cisco трябва и ще направи повече, за да помогне на другите да се преборят с глобалната пандемия”, каза главният изпълнителен директор на компанията Чък Робинс.

„Много хора в нашите общности вече са имали големи проблеми преди тази трагична пандемия. Хора, които са били уязвими, изправени пред още по-големи рискове за тяхното здраве, стабилност, жилища и благополучие”.

Междувременно, повечето от служителите на Cisco вече работят отдалечено. Промяната засегна централата на компанията в Сан Хосе, Калифорния, и офисите й в САЩ, вкл. в Сан Франциско, Ню Йорк и щата Вашингтон.

Също така служителите на поделенията на Cisco извън Съединените щати работят отдалечено – най-вече в страни като Китай, Италия, Южна Корея и Австралия.

Коментар