ТУ-София организира отдалечен кандидатстудентски изпит

Онлайн изпитът е безопасно решение в условията на коронавирусна пандемия
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път кандидат-студенти на Технически университет – София ще участват в отдалечен изпит. Висшето училище реагира на предизвикателствата, породени от коронавируса, и предложи иновативно решение на желаещите да станат студенти.

Изпитът по математика на 28 март ще се проведе изцяло онлайн. Условията за провеждането са публикувани на уебсайта на университета.  Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматично след приключване на изпитния процес.

Допуснатите до изпита трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка от компютър с налични и работещи видео-камера и микрофон. Преди това кандидат-студентите трябва  да са дали съгласие за приемане на условията за провеждане на изпита.

„В сегашната епидемична ситуация отдалеченият конкурсен изпит е най-добрият вариант за всички. Опирайки се на традициите и световния опит, нашият университет ви предлага този съвременен начин за реализация на вашите мечти”, се казва в посланието на ректора на ТУ-София – проф. дн инж. Иван Кралов.

Коментари по темата: „ТУ-София организира отдалечен кандидатстудентски изпит”

добавете коментар...

  1. Име

    Явно не сте били на изпита, щом си мислите,че е можело. А явно и представа си нямате какво представляват задачите и нивото им на сложност. Взименето на изпита не става с пищовчета, както някои са свикнали. Пиша, защото съм родител на един от кандидат студентите и въпреки шестиците от дипломата си, аз не мога да реша и половината от задачите на изпита, камо ли да подсказвам. Запишете се за следващия изпит, пробвайте се и после пишете.

  2. ха

    И как в крайна сметка ще се избегне преписването и подсказването? Естествено никак… Ама то и при очният изпит се допуска вече подобно нещо, нали трябва да се зачисляват студенти, за да се взимат държавните субсидии…

Коментар