YouTube стана по-удобен за таблети

Гледането на YouTube видео на таблети вече е удобно като на настолни компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Техническите спецификации на таблетите вече дават възможност за сърфиране в уебсайтове с качество, характерно за настолните компютри. В отговор на това Google направи подходящи промени и във видеопортала YouTube.

Уеб интерфейсът на YouTube стана по-удобен за устройства с голям сензорен екран, включително Apple iPad, таблети с Android и компютри с Chrome OS (т.нар. хромбуци), отбелязва Engadget. Промените бяха наблюдавани за първи път през март, но вече са широко достъпни на таблетите.

Така например, нови жестове позволяват на потребителите бързо да преминат към режим на цял екран или мини плейър, а подобреното превъртане и големите размери на иконите изглеждат по-интуитивни.

Дори обичайното меню с три точки (под миниатюрите) вече е постоянно, вместо да изисква задържане на мишката. В допълнение, подобрено е сортирането на историята на сърфиране с възможност за сортиране на плейлисти чрез преместване на видеото отгоре или отдолу.

Въпреки че нововъведенията не отменят приложението YouTube за устройства с Android или iPadOS, след актуализацията потребителите имат по-малко причини да го използват вместо универсален инструмент като браузъра.

Коментари по темата: „YouTube стана по-удобен за таблети”

добавете коментар...

  1. ха

    Да, ама Мутафчийски казва да не се местиш…

Коментар