FlexClip – мощен онлайн видео редактор

FlexClip Video Maker е инструмент за лесно създаване на клипове за лични и бизнес цели
(снимка: FlexClip)

Всеки потребител на мобилни устройства и компютри днес се изправя в един момент с предизвикателството да обработва видео – да извършва поне базови операции, а често и по-сложни. Това може да стане с най-различни инструменти, вкл. с онлайн услуги като FlexClip, която е подходяща за широк спектър от приложения.

Онлайн видеоредакторът има огромни възможности – той ще ви позволи да създадете презентации с вече направените снимки, като добавите фонова музика и надписи. Можете също да запишете екрана на вашия компютър, за да създадете видео уроци. Т.е. това е приложение, което ще отговори на нуждите на хора с най-различни професии, наред с любителските занимания.

FlexClip Video Maker поддържа почти всички основни функции за редактиране, като например завъртане, разделяне или подрязване, при това с висока точност – времевият диапазон при операциите може да бъде зададен до милисекунди чрез просто плъзгане на лентата или ръчно в настройките.

FlexClip позволява импортиране на видео и снимки и създаване на атрактивни видеоклипове
(екранна снимка: FlexClip)

С тази безплатна онлайн услуга можете лесно да добавяте персонализирани ефекти към видеото – например, анимирано заглавие, като изберете от наличните шрифтове и стилове. Предвидена е също възможност за поставяте на лого или воден знак за фирмен имидж.

Интересна е и опцията за запис на гласови разговори, за да направите видеоклипа ви по-персонализиран. А вграденият медиен плейър позволява преглеждане на видеото в реално време, за да извършвате по-удобно промените.

Създаването на видеоклипове, филми и слайдшоута е максимално улеснено. Първо трябва да качите от локалния си компютър във FlexClip файловете с видео и снимки, които искате да обработвате. За удобство, услугата предлага различни видеошаблони, така че няма да започнете от нулата.

FlexClip поддържа добавяне на стилни надписи и лога към видеоклиповете
(екранна снимка: FlexClip)

След това можете да приложите различни функции за редактиране и подобряване на видеото, включително изрязване, премахване на нежелани сегменти, коригиране на формата и т.н.

На следващ етап идват опциите за музика и текст – FlexClip ви позволява да импортирате собствени аудио файлове или да изберете ресурси от неговата музикална библиотека. Можете също да добавите стилни заглавия и лога.

Накрая остава да експортирате вашия видеоклип в избрано качество според целите, за които е предназначен. Видеоклиповете с резолюция 480p и продължителност до 1 минута са достъпни за даунлоуд безплатно.

Добавянето на музика към видеото е още една интересна възможност на FlexClip
(екранна снимка: FlexClip)

Разширени възможности предлагат платените абонаменти за услугата. Така например, срещу $7,99 на месец можете да създавате и сваляте неограничен бой видеоклипове с резолюция 1080p с продължителност до 5 минути.

В заключение, ако искате лесен за използване софтуер за онлайн редактиране на видео, FlexClip Video Maker е добър избор. Можете да импортирате в услугата видео и снимки, които да подобрите със заглавия, фонова музика, глас, лога и други опции и накрая да ги експортирате в желания формат, според нуждите си.

Официална страница: FlеxClip Video Maker

Коментар