Приписват на Mercedes-Benz S-класа интериор от Tesla

Големият дисплей в портретен формат наподобява стила на Tesla Model S
(снимка: Top-Cars / Weibo)

Фото-шпиони от Китай успяха да заснемат новото поколение Mercedes-Benz S-класа без камуфлаж. От снимките, публикувани в социалната мрежа Weibo, се вижда, че някои елементи от интериора наподобяват Tesla Model S.

Очаква се флагманският модел Mercedes да бъде представен през септември, а продажбите да започнат след няколко месеца – през ноември. Външността на автомобила е сериозно актуализирана: гладките контури са отстъпили място на нарязани ръбове.

Но интериорът на колата е променен още повече. Предният панел е проектиран в духа на минимализма, а централното място е заето от вертикално ориентирана медийна система с голям екран.

Въпреки че това решение не е ново, асоциациите с Tesla Model S се набиват на очи. Журналисти от британския Auitocar.co.uk дори намекват, че интериорът с голям вертикален дисплей на Mercedes е изпълнен в стила на Tesla.

Може да се очаква, че след излизането на новата S-класа този „Tesla-подобен” интериор ще стане присъщ и за други модели на немската марка автомобили.

Базовите двигатели на новия Mercedes-Benz S-класа са 6-цилиндрови, с турбокомпресори: дизелови 2,9 литра и бензинови 3,0 литра. Обещан е и хибрид, а в горната част на гамата е 4-литров бензинов V8 Mercedes-AMG.

Коментари по темата: „Приписват на Mercedes-Benz S-класа интериор от Tesla”

добавете коментар...

  1. LUD

    Само искат да пестят пари с тея “нови” иновации…келеши

Коментар