PolyComp ще развива пазара на Microsoft облачни решения

Polycomp и Tech Data дават тласък на дигиталната трансформация у нас
(снимка: Microsoft)

Българският ИТ дистрибутор PolyComp обяви стратегическо партньорство с Tech Data, в рамките на което ще направи достъпна за дилърите си лицензионната програма за облачни решения и услуги Microsoft Cloud Solution Provider (CSP).

Партньорство позволява на български технологични фирми да се възползват от най-бързо развиващата се облачна програма на Microsoft, използвайки инструментите на Tech Data – един от водещите дистрибутори на технологии, решения и услуги в световен мащаб.

Програмата Microsoft CSP дава възможност на ИТ компаниите да продават Microsoft Cloud продукти на принципа на месечен абонамент. Партньорите могат директно да доставят решения, да управляват и поддържат клиентите си, както и да интегрират своите собствени инструменти, продукти и услуги през една месечна сметка на клиента.

PolyComp, чрез Microsoft CSP платформата на Tech Data – StreamOne Cloud Marketplace, ще даде възможност на фирмите в България лесно да предоставят, фактурират и управляват облачни решения и услуги. Дистрибуторът, съвместно с Tech Data, ще поеме ангажиментите по маркетинга на програмата, консултацията и обучението на дилърите.

„Добавянето към нашето портфолио на гъвкавите Microsoft CSP решения, предоставени от Tech Data, е резултат от стремежа ни да предложим атрактивни и цялостни продуктови решения. Стъпвайки на огромния опит на новия ни партньор, ние ще подкрепим нашите дилъри в ежедневната им работа в тази различна и променлива икономическа ситуация”, каза Надежда Генова, главен изпълнителен директор на PolyComp.

Tech Data очаква съвместната работа с Polycomp да ускори процеса по приемане на облачни решения на Microsoft от партньорите в България. „Ние съчетаваме силата на локалното присъствие на PolyComp с инструментите и опита на Tech Data, натрупан в работата на множество европейски пазари”, каза Томаш Сиглър, директор „Endpoint решения” и регион „Datech East” в Tech Data.

Партньорството на Polycomp и Tech Data ще даде тласък на цялостната дигитална трансформация в България, заяви Милейди Стомбу, регионален директор в Microsoft, CEE Multi-country Region.

Коментар