Viber пуска групови видео обаждания

Групови видео обаждания допълват познатите до момента функционалности на Viber
(снимка: Viber)

Потребителите на Viber по цял свят вече ще могат да участват във видео обаждания с до 20 човека едновременно без лимит във времето, за да удовлетворяват нуждата си от видеовръзка за лични и професионални цели, съобщиха от разработчика на приложението.

Големият успех на груповите аудио обаждания е повод за добавянето и на видео като функционалност, с което да бъде удовлетворена нарастващата нужда от видео връзка със семейството, приятелите или колегите, поясниха от Rakuten Viber.

С новата функционалност на Viber за групови видео обаждания, потребителите могат да участват в готварски курсове или йога практики през приложението, с възможности за споделяне на екран и видео, за мобилни устройства и десктоп.

Груповите видео обаждания допълват познатите до момента функционалности на Viber – групов чат с до 250 човека и групови аудио обаждания за до 20 потребители едновременно.

За създаване на групово видео обаждане, потребителят трябва единствено да натисне новия бутон „видео” в горната част на екрана или да добави още участници във вече започнат разговор, след което просто да се наслади на онлайн срещата с близки или колеги.

Груповите видео обаждания позволяват на този, който говори, да сподели своето видео с останалите участници. Потребителите могат да „закачат” видеото си или това на друг участник на основния екран по време на разговора, като изборът им е видим само за тях. Всеки може да спира микрофона или видеото си, както и да вижда дали останалите участници в срещата също са направили това.

Коментар