Прозрачна N95 маска се дезинфекцира сама

Прозрачната маска на Huami използва ултравиолетова светлина за дезинфекция
(илюстрация: Huami)

Huami, производителят на носима електроника за Xiaomi, разработва прозрачна защитна маска. Особеност на продукта е използването на ултравиолетова светлина за дезинфекция на вградените дихателни филтри.

Свързана към контакта чрез USB кабел, маската може да се дезинфекцира самостоятелно в рамките на 10 минути. Дезинфекцира се само вътрешността на маската. След употреба собственикът ще трябва да я почисти и отвън.

Новата маска се нарича Aeri и според компанията не отстъпва на респираторите N95 по отношение на ефективност (предпазва от вдишване на частици с големина 0,3 микрона и повече) – поне на хартия, защото в момента разработката е на етап концепция.

Но ако идеята стане реалност, Aeri може значително да увеличи времето, необходимо за използване на една и съща маска. Всеки филтър за маска Aeri е проектиран за употреба в продължение на един месец и половина, а това е значително по-дълго от времето, което конвенционалните медицински маски и респиратори N95 могат да осигурят.

Маската Aeri има модулен дизайн, който позволява да бъде оборудвана с допълнителни прибори – например, компактен вентилатор за по-удобно дишане. Huami е направила маската прозрачна поне по една причина – системите за разпознаване на лица да могат да идентифицират човека, който я носи.

Според представител на компанията, цитиран от TechCrunch, е важно също хората да виждат лицето на събеседника си, така че да се чувстват по-комфортно. Това е още една причина маската да е прозрачна.

Huami все още не е обявила цената на Aeri. Обикновено на компанията са необходими около 6-12 месеца, за да създаде нов продукт на носимата електроника – от идеята до пускането на пазара.

Коментари по темата: „Прозрачна N95 маска се дезинфекцира сама”

добавете коментар...

  1. Хора

    не разбрахте ли, че всичко е далавера?

  2. НАИВНИК

    СЗО Факън О,

  3. Anonymous

    Каква е цената

  4. Оня

    Започнахме да приличаме на роботи

Коментар