Моден дизайнер пусна защитна маска с LED екран

Тънък LED матричен екран, вграден в маската, показва различна информация
(снимка: Chelsea Klukas / Twitter)

Пандемията промени живота на хората, включително и начина, по който се обличат. COVID-19 стимулира дизайнера на облекла Челси Клюкас да създаде лицев щит с интегриран LED екран, който бързо се превърна в хит.

Преди пандемията Клукас предлагаше линия дрехи с рокли, костюми и суитчъри. Сега акцентът е насочен към високотехнологичните защитни маски, което е естествено на фона на търсенето на такива продукти в цял свят.

Клукас е искала да разнообрази обичайната маска, като я направи по-забавна, и експериментът е успешен. „Имах компонентите под ръка и публикувах в YouTube бързо ръководство как да направите [маските] сами”, каза Клукас, цитирана от The Verge.

Видеото се оказа експлозивно и мнозина изразяват желание да си купят готовия продукт.

Тънък LED матричен екран, вграден в маската, показва различна информация – снимки и текстове, които се синхронизират чрез мобилно приложение. Материята е дишаща над и под екрана, а самият дисплей е сменяем, така че маската да може да се пере или носи като обикновена, без екран. В комплекта са включени батерия и кабел за зареждане.

Самата дизайнерка казва, че няма да се възползва от продажбата на подобни маски. През юни тя дари 5000 долара от продажбите във фонда за подпомагане на Световната здравна организация.

Клукас отбелязва също, че хората, които купуват маски, са напълно различни от обичайната й клиенти: сред купувачите доминират мъже, които не се интересуват от модата.

Коментар