Viber добави генератор на GIF анимации

Потребителите на Viber вече могат да превърнат всяко видео в кратък GIF
(снимка: Rakuten Viber)

Безплатното приложение за комуникации Viber се сдоби със собствен GIF генератор, който позволява на потребителите да създават и изпращат персонализирани GIF-ове на приятелите и семейството си.

GIF генераторът допълва вече съществуващите групови видео и аудио обаждания с до 20 човека и групови чатове с до 250 човека с високи нива на сигурност и конфиденциалност. Новата функция е налична за iOS, а в следващите седмици се очаква да стане достъпна и за Android.

Понякога трудно разбираме тона на текстовите съобщения, които получаваме. И въпреки че емотиконките помагат, все още съществуват бариери в писмената комуникация. За да я направи по-експресивна и разбираема, Viber пуска персонализирана GIF функционалност в допълнение към стикер генератора.

Във всеки чат потребителите на Viber могат да запишат кратко видео с камерата на устройството си или да изберат такова от галерията, след което да го превърнат в кратък GIF с бумеранг или забързан/забавен ефект.

За да трансформират всяко видео в GIF, потребителите следва да:

  • изрежат съществената част от видеото за целите на GIF-a;
  • изберат ефект – бумеранг, забързан х2 и х4 ефект, или забавен ефект;
  • допълнят с елементи като интересен шрифт, цвят, дудъли или стикери.

„Както обичаме да казваме във Viber, ако една емотиконка може да замени дума, то GIF-овете и стикерите са способни да заменят цяло едно изречение”, коментира новата функционалност Офир Ейял, главен оперативен директор в Rakuten Viber.

Коментар