YouTube тества кратки видеа по подобие на TikTok

Успехът на TikTok подтикна YouTube да експериментира с нови функции
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработващият екип на YouTube тества нова експериментална функция, която ще позволи на видео портала да конкурира популярното приложение за кратки клипове TikTok сред младежката аудитория.

Новата функция позволява на потребителя да запише серия от кратки видеоклипове директно от мобилното приложение на YouTube и след това да ги комбинира и качи в портала като един малък видеоклип.

С едно щракване на бутон потребителят започва да снима, с второ натискане записът спира, след това може по същия лесен начин да заснеме второ парче от клипа, трето и т.н., става ясно от съобщение в сайта за поддръжка на Google.

Максималната дължина на така композирания видеоклип е 15 секунди. За разлика от „Истории”, такива видеоклипове ще бъдат публикувани в основния канал на YouTube, а не в отделен раздел.

Бутонът „create a video” (създаване на видео) вече е видим за ограничен кръг от потребители на мобилните приложения на Youtube за Android и iOS. Разработчикът ще очаква отзиви от тях, преди евентуално да въведе новата функция за всички.

Коментар