Viber активира „изчезващи съобщения” за чатове 1:1

Във всеки персонален чат потребителите ще могат да задават брояч за изтриване
(екранна снимка: Rakuten Viber)

Дългоочакваният инструмент за „изчезващи съобщения” на Viver вече е достъпен за всички персонални 1:1 чатове за потребителите в България, съобщиха от разработчика на месинджъра.

До момента тази функционалност беше достъпна само за т.нар. тайни чатове, като вече във всеки персонален чат  потребителите ще могат да задават брояч за изтриване на изпратените текст, снимки, видео или други файлове – от няколко секунди до минути, часове или дори дни.

Автоматично отброяване за изтриване на дадено съобщение ще стартира веднага, след като съобщението бъде видяно от получателя. Чрез тази функционалност Viber повишава сигурността на комуникацията.

За да създаде „изчезващо съобщение”, потребителят трябва да натисне иконата на часовник в долната част на чата и да избере кога да бъде изтрито съобщението, след което да въведе и изпрати съобщение до получателя.

Новата функционалност позволява на всички  потребители да споделят различен вид информация, която се самоунищожава след приключване на обратното броене. Също така опцията включва изпращане на известия за направени снимки на екрана.

Коментари по темата: „Viber активира „изчезващи съобщения” за чатове 1:1”

добавете коментар...

  1. :o)

    Всеки бит информация – буква, цифра, снимка, емотикон минал през Вайбър си е тяхна собственост и се копира 🙂

    Какво значение има че ще се изтрие от твоя чат?
    Смехотворно….

Коментар