Мобилно приложение подсеща да си пием лекарствата

Medrec:M обединява електронен медицински картон с множество други здравни функции
(снимка: Сирма)

Здравното мобилно приложение Medrec:M, разработено от българската компания Сирма, вече може да подсеща потребителите кога да си пият лекарствата, както и да им предоставя директна връзка чрез чат с лекари.

В интернет се появи подобрена версия на смартфон апликацията с множество нови възможности. Те имат за цел да улеснят потребителите и да обогатят съществуващата функционалност на приложението.

Medrec:M е Android-базирано приложение, което обединява електронен медицински картон с множество други здравни функционалности. То покрива всички аспекти, свързани с текущото здравословно състояние на гражданите, както и управлението на информацията за симптоми, жизнени показатели, комуникацията с лекари и други.

План за прием на лекарства

Потребителят може да създаде план за прием на лекарства. Той включва всичко нужно, свързано с приема на медикаменти – добавяне на лекарство с опция за търсене в базата данни, избор на тип и доза, както и множество опции за форма и цвят, за по-лесна визуална ориентация.

За правилно проследяване на терапията са предвидени възможности за настройка на различни видове график за прием (напр. всеки ден, в определени дни от седмицата, при нужда и др.). За всеки от тях може да бъде зададено по колко пъти на ден трябва да се приема медикаментът, начална дата и продължителност. Добавена е възможност да се настройва час за всеки прием, както и опция за различно време през почивните дни.

За всички добавени часове за прием могат да бъдат зададени напомнящи аларми. Приложението може да следи също наличността на медикаментите и да предупреждава потребителя, когато броят падне под определена от него стойност.

Ако потребителят има добавени профили на деца, то техните медикаменти и аларми са активни и в неговия списък. За целта трябва да се създаде план в профила на детето, който се показва и на двамата родители.

Чат с лекар

Друго удобство в новата версия е директната комуникация с лекар в самото приложение. Към момента потребителят може да изпраща и получава съобщения от лекуващия специалист или друг потребител в Medrec:M. За целта и двамата трябва да са регистрирани в системата и да имат споделени помежду си данни.

Данни от лаборатории

За потребителите в България е добавена възможност да изтеглят и запишат данните от изследванията си от някои от най-популярните лаборатории в страната. Впоследствие тази информация може да бъде записана и споделена с лекуващия специалист.

Добавяне на личен лекар

Всеки потребител има възможност да добави в профила си данните на своя личен лекар. Това може да стане като ги въведе ръчно или с автоматично търсене в системата на НЗОК по ЕГН.

Нови възможности в секция „Дневник”

Секцията „Дневник” на Medrec:M е обновена с множество опции за избор на типа запис, който потребителят иска да направи. Нововъведенията включват кръвна захар, гликиран хемоглобин, кетони, холестерол, pH на урина, тегло, височина и менструация. Под полетата за всеки нов запис е изведена полезна информация и упътвания за правилно измерване.

Информация за хронични заболявания и алергии

В профила на потребителя е добавена опция за запис на диагнози за хронични заболявания и алергии. Тази информация допълва здравната картина на потребителя и може да бъде изключително полезна за определяне на терапията при споделяне с лекар.

Вход с Facebook и Google

За улеснение на потребителите е добавена възможност за регистрация и вход в приложението с Facebook и/или Google профил.

Мобилното приложението Medrec:M е достъпно за сваляне безплатно от онлайн магазина Google Play.

Даунлоуд: Medrec:M

Коментари по темата: „Мобилно приложение подсеща да си пием лекарствата”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Брей, а дано се възползват разните тролове из тия форуми и да кротнат, че ми писнаха.

Коментар