Състезание с дронове през уикенда във Варна

Състезанията с дронове са една от най-атрактивните нови спортни дисциплини
(снимка: Drone ARENA)

Първото за годината състезание с летящи дронове у нас ще се проведе в Аспарухов парк, гр. Варна този уикенд (25 и 26 юли), съобщиха от местната дрон организация FPV Bulgaria.

Международното събитие MultiGP Varna 2020 се подкрепя от Община Варна и е част от инициативите на българската организация за популяризиране на дроновете Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.

Състезанията с летящи дронове са една от най-атрактивните и динамично развиващи се нови спортни дисциплини, която вече има почитатели в цял свят. У нас в този тип надпревари вече участват десетки състезатели.

Варненското събитие ще се проведе според международните правила на MultiGP – най-голямата световна организация за дрон състезания, на която Drone ARENA е партньор за България.

Варна, заедно със София, е сред най-активните градове в развитието на състезания с дронове в България, коментира Антон Пулийски, основател на Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.

„Радващо е, че местната общност се увеличава непрекъснато и този иновативен спортен формат намира все повече привърженици в морската ни столица. Това ще позиционира успешно града в една изключително динамична област, която тепърва ще се развива, особено с въвеждането на регулация на дроновете в България”, допълни той.

Коментар