Смартфонът с два екрана Surface Duo идва за $1400

Двуекранният Android смартфон Surface Duo преди да бъде отворен
(снимка: Microsoft видео)

Microsoft обяви цената и датата за пускане на своя иновативен Android смартфон с два екрана Surface Duo. Устройството излиза на пазара на 10 септември и ще се продава за 1400 долара.

С подобна цена, Surface Duo се нарежда до Samsung Galaxy Z Flip 5G и Motorola Razr, но е по-евтин от Galaxy Z Fold2. Срещу тази сериозна сума купувачът получава смартфон с два екрана, всеки от които  с диагонал 5,6 инча всеки.

В разгънато състояние потребителят може да се наслади на 8,1-инчов екран, който Microsoft нарича PixelSense Fusion. Всеки панел има разделителна способност 180х1350 пиксела, а сумарната резолюция е 2700х1800 пиксела.

Смартфонът се разтваря плавно и се превръща във функционално устройство с два екрана
(снимка: Microsoft видео)

Surface Duo стъпва на хардуерна платформа Snapdragon 855. Това все още е доса производителна SoC, макар че за цена от $1400 купувачите биха могли да очакват по-нов чип.

Смартфонът е оборудван с 6GB оперативна памет и 256GB постоянна флаш памет, 11-мегапикселова камера и батерия с капацитет 3566 мАч с поддръжка за 18-ватово зареждане.

Корпусът на устройството е дебел само 4,8 мм в отворено състояние и двойно повече, 9,6 мм, когато смартфонът е затворен. Предвидена е работа със стилус, но липсват NFC и 5G, оптична стабилизация на камерата и стерео говорители.

В напълно отворено състояние смартфонът предлага голям 8,1-инчов екран
(снимка: Microsoft видео)

Surface Duo работи под управление на Android, най-вероятно версия 10. Microsoft се фокусира върху възможността за достъп до Windows 10 в облака с помощта на Windows Virtual Desktop.

Като цяло смартфонът изглежда необичайно както по отношение на дизайна и възможностите, така и в съотношението цена-производителност. На пазара това устройство ще има трудната задача да се конкурира с гъвкавите модели.

Surface Duo може да се ползва и като обикновен смартфон с един екран
(снимка: Microsoft видео)

Предполага се, че Microsoft ще разчита на клиенти за новия си луксозен продукт от корпоративния сегмент. Продажбите на Surface Duo трябва да започнат след по-малко от месец – на 10 септември.

Коментари по темата: „Смартфонът с два екрана Surface Duo идва за $1400”

добавете коментар...

  1. Просто...

    Не!

Коментар