Български център осигурява техническа поддръжка на eBay

Работа от вкъщи е моделът, който Сайтел е възприела за поддръжка на eBay
(снимка: eBay)

Ааутсорсинг компанията Сайтел осигурява техническа поддръжка на глобалната търговска платформа eBay, в частност за немския сайт. За първи път eBay ангажира голям оператор на услуги в сферата на обслужване на клиенти в България.

Сайтел вече е създала 100 нови работни места в страната ни. Всеки телеагент преминава професионално обучение от поне 160 часа. Българите, които работят в поддръжката на eBay, обслужват германския пазар, поради което владеенето на немски език и компютърната грамотност са задължителни.

Някои от наетите служители, които поддържат eBay, са прекарали значително време в Германия и са се завърнали в България с отлични езикови умения. Ръководството на Сайтел е със седалище във Варна, но телеагентите са разположени в различни градове в цялата страна и се възползват от предимствата на работата в домашна среда.

„Привличаме и развиваме невероятно квалифицирана и високообразована работна сила. Местният ни екип от специалисти вече е показал страхотни резултати, обработвайки средно 35-40 запитвания на ден и получавайки положителни отзиви от германските търговци на eBay”, коментира Георги Узунов, генерален мениджър на Сайтел за България.

Условията за развитие в сервизния център са равни за мъжете и жените, съобразно политиката на компанията, която не налага и възрастови ограничения. Служителите поддържат здравословен баланс между професионален и личен живот, тъй като не се налага да поемат нощни смени.

Моделът на работа вкъщи дава спокойствие и сигурност на компанията, че екипът за поддръжка на eBay ще е в безопасност по време на пандемията, допълни Узунов.

„България е сред нашите приоритетни пазари”, заяви Иля Кретов, генерален мениджър Глобални пазари с висок потенциал за развитие на eBay. Той подчерта, че  компанията се стреми да добавя стойност на пазарите, на които оперира.

„Сигурен съм, че ще помогнем на местната общност, тъй като за много хора е важно да работят там, където живеят”, сподели мениджърът.

Миналата година 50 български малки и средни предприятия от пловдивски регион преминаха едномесечно обучение, организирано от eBay, за да увеличат продажбите си в чужбина, като се възползват от международната търговска платформа. Още преди края на обучението компаниите успяха да създадат свои собствени електронни магазини в eBay, а някои осъществиха и първите си продажби.

„България има голям потенциал за растеж на износа. Най-лесният начин той да се реализира е да се извършват продажби онлайн. Ето защо сме поели ангажимент да предоставяме различни възможности на съществуващите български продавачи, както и на нови компании, които биха желали да се присъединят към нас”, поясни Кретов.

В момента е активна програмата Always Open на eBay за подкрепа на малки и средни производители от България, чиято цел е да предостави полезни възможности за повече български продавачи, включително на такива които нямат никакъв опит в онлайн продажбите.

eBay осигурява достъп на малките и средни бизнеси до международна аудитория от над 180 милиона потенциални клиенти на 200 пазара.

Коментар