„Оскари” за най-добрите компании в ИТ сферата

AIBEST отличи компании и проекти в сферата на високотехнологичния бизнес на церемония в Бургас
(снимка: AIBEST)

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBSET) отличи най-добрите компании и проекти в сферата на високотехнологичния бизнес у нас. Наградите бяха връчени на официална церемония в Бургас.

SoftServe България получи наградата за „Работодател на годината” от кмета на Бургас – Димитър Николов, който от своя страна бе отличен със специалната награда за партньор в развитието на екосистемата на високотехнологичния бизнес.

Experian България бе обявена за победител в категориите „Проект на годината” и „Най-добра IT компания за 2020”. Компанията впечатли журито с разработената клауд-базирана SaaS платформа за кредитни решения.

Наградата „Иновация на годината” взе Bulpros за разработения от компанията продукт Power Teams 365 – дигитално решение, което позволява на членовете на екипа и клиентите да взаимодействат и получават достъп в реално време до информация и процеси.

„Най-добра компания за аутсорсинг на бизнес процеси за 2020 г.” е Sutherland България. Компанията има 4 офиса у нас – в София, Пловдив, Бургас и Варна – и над 2500 служители. През последната година Sutherland постига голям растеж, като продължава да обслужва над 20 глобални брандове и добавя нови услуги в портфолиото си.

Наградата за корпоративна социална отговорност отиде при Telus International, която преработи цялостната си стратегията в рамките на по-малко от месец с цел да помогне на местните общности, засегнати от ситуацията с COVID-19.

ADataPro получи наградата „Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса по време на криза”. Компанията поставя акцент в три направления: автоматизация на процеси и повишаване на ефективността; осигуряване на непрекъсваемост на услугите; поддържане на устойчива мотивация и ангажираност на служителите.

За технологична бизнес сграда на годината членовете на AIBEST отличиха Сграда 3 на Garitage Park.

„Нашият сектор през последните години расте на годишна база с около 20% и очакваме този ръст да се запази. Една от целите на AIBEST е да направим така, че все повече компании да отворят офиси и извън София, защото вярваме, че това е бъдещето на индустрията в България и ще даде възможност на младите хора да се развиват в родните си места”, сподели Илия Кръстев, председател на УС на AIBEST.

Коментари по темата: „„Оскари” за най-добрите компании в ИТ сферата”

добавете коментар...

  1. :o)

    Незнам по какви критерии се смята това “най-добър работодател” ?
    По ми приличат на група хора , познати и приятели събрали се да си раздадат измислени награди.

Коментар