Леи Джун разсейва три недоразумения за Xiaomi

Продуктите на Xiaomi могат да бъдат разпознати, само ако са на висока цена, казва Леи Джун
(снимка: Xiaomi)

Все още има много недоразумения относно Xiaomi, заяви председателят и главен изпълнителен директор на компанията Леи Джун в реч на Yabuli Forum. Основното от тях е, че Xiaomi произвежда евтини устройства с ниско качество.

Преди десет години Xiaomi започва да използва възможностите на интернет, за да реши проблема с некачествените китайски продукти, които бяха критикувани по целия свят, казва шефът на компанията. Но в резултат на това, след десет години работа много хора смятат, че Xiaomi все още е на ниско ниво, което „натъжава” Леи Джун.

За да премахне това недоразумение, Xiaomi продава напреднали в технологично отношение и в същото време по-скъпи устройства, които в много отношения са водещи на пазара. „Продуктите на Xiaomi могат да бъдат разпознати само ако са на висока цена”, казва Леи Джун, цитиран от My Drives.

Най-скъпият мобилен телефон Xiaomi, пуснат тази година – Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition – струва над 1000 долара, докато най-скъпият 98-инчов телевизор Xiaomi Redmi Smart TV Max е на цена около 3000 долара, като и двата продукта са изключително популярни.

Второ, Леи Джун не разбира защо компанията е критикувана, че разчита на OEM партньори. Днес това е много популярен производствен модел, който се използва дълго време от лидерите на пазара, коментира още мениджърът.

Третото недоразумение, казва Леи Джун, е, че Xiaomi няма технология. Но според него, Xiaomi е на най-конкурентното място в света, където са Apple, Samsung и Huawei (като дори измести Apple), и не може да оцелее без технологична опора.

Коментар