Creality 3D Ender-3X – достъпен 3D принтер за дома и офиса

Creality 3D Ender-3X е ценово-достъпен 3D принтер с широко приложение

Несъмнено 3D печатът е една от „горещите” технологии в последните години с приложение както у дома, така и в офиса, а също за индустриални цели – за прототипиране и производство. Тези устройства вече са достатъчно евтини и функционални, за да посрещнат нарастващото потребителско търсене.

Ако имате идеи и познания в 3D дизайна, можете да ги материализирате с устройство като Creality 3D Ender-3X. Този 3D принтер, предлаган в онлайн магазина Cafago за по-малко от 160 долара, ще ви „развърже ръцете” да създавате всичко, което си представяте. Освен това е достъпно за изтегляне изобилие от безплатно съдържание, с което ще можете да отпечатате на принтера желаните неща – аксесоари, играчки, декоративни предмети и др.

Ender-3X отпечатва предмети с единна структура и размери 220х220х250 мм

Creality навлезе на пазара за 3D принтери с изключително успешния модел CR20, а гамата Ender 3 потвърди репутацията на този производител. Разглежданият модел Creality3D Ender-3X се явява подобрена версия на придобилия широка популярност Creality3D Ender 3. Това е устройство с всички отличителни характеристики на Ender 3, но с усъвършенстван дизайн, който осигурява по-голяма здравина и стабилност на принтера и така подобрява цялостния процес и качеството на печат.

Ender-3X е оборудван с легло 44,00х41,00х46,50 см, което се нагрява до 110ºC само за около 5 минути. Линейната направляваща система V-слот предлага по-голяма твърдост, намалява триенето и осигурява по-добра стабилност на принтера, а също така помага за намаляване на общото ниво на шум. Екструдерът, версия MK-10, е още едно от подобренията, заменяйки досегашния MK-8, като значително намалява риска от запушване и лошо екструдиране.

Разнообразие от предмети, отпечатани с 3D принтера Ender-3X

Ender-3X е доста прецизен принтер – производителят дава точност на печат от ±0,1 мм. Устройството може да отпечатва сравнително големи предмети с единна структура и размери 220х220х250 мм. Принтерът е съвместим с различни 1,75-мм нишки за печат като PLA, ABS, TPU и др., което предполага широко приложение – за дизайн на продукти, моделиране на играчки, архитектурен дизайн, производство на части и др.

Устройството има защитено захранване и поддържа функция за възобновяване на печата от мястото, на което е спрян, ако машината бъде изключена или случайно прекъснато захранването. Не на последно място, 3X е принтер с отворен код, така че ако искате да направите подобрения по неговата функционалост, няма да срещнете ограничения от страна на софтуера.

Ender-3X подобрява дизайна на своя предшественик, по-здрав и стабилен е

Ender-3X има размери 44х41х46,5 см и тежи около 9,6 кг. Може да работи както онлайн, така и офлайн с SD карта. Подобно на Ender 3, моделът 3X се предлага с предварително сглобени части, което ще ви спести сериозни усилия при монтажа на устройството. Просто трябва да следвате 12-те стъпки от инструкциите, за да завършите бързо и лесно конфигурирането на 3D принтера.

Можете да купите този 3D принтер тук: Creality3D Ender-3X на цена от $159,87 в момента за ограничени бройки от продукта. Доставката на принтера се извършва безплатно от склад в Германия.

Коментар