Brother се нареди сред най-добрите работодатели

Brother е сред най-добрите работодатели в света, според Forbes
(снимка: Brother)

Японската компания Brother Industries влезе в списъка „Най-добрите работодатели в света” за 2020 г., съставен от Forbes Magazine в партньорство със Statista. Списъкът се изготвя за четвърта поредна година, а Brother попада за първи път в него (под № 130) заедно със 750 мултинационални дружества и корпорации от 45 страни.

„Това е признание за нашите ценности и отдадеността към нашите служители, които всеки ден придават реален смисъл на мотото на Brother – „На Ваша страна”, коментира президентът на компанията Ичиро Сасаки.

Класацията се базира на резултатите от изследване, проведено сред 160 000 служители на пълен или непълен работен ден в 58 страни, работещи за бизнеси, които оперират в много държави и региони. Допитването е направено в периода от юни до юли 2020 г. от Statista – немска компания за пазарни проучвания.

Респондентите са оценявали желанието си да препоръчат своя работодател на семейството и приятелите си, как се справя компанията в условията на пандемията от COVID-19, както и други аспекти, като имидж, икономически отпечатък, развитие на талантите, полово равенство и социална отговорност.

От започването на пандемията Brother Group въведе множество свързани с COVID-19 мерки, включително снабдяване на служителите с маски за лице и извършване на необходимите актуализации на процесите и политиките, за да осигури безопасността им.

„Brother непрекъснато се стреми да възнаграждава, мотивира и почита нашите служители и да създава значими решения за подобряване и обогатяване на техния живот, както и този на нашите клиенти и общности”, казва Сасаки. „Като глобален работодател, ние знаем, че нашите ценности ще ръководят нашия подход и нашия бизнес”.

Коментар