Google приложения все още се инсталират нормално на Huawei

Huawei смартфоните засега продължават да работят нормално с Google приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Миналата седмица в интернет се появи информация, че Google напълно е блокирала смартфоните на Huawei и възможността за инсталиране на нейни приложения на устройствата с китайския бранд. Оказа се, че тези информации не отговорят на истината.

Публикация на Huawei Central опровергава появилите се слухове. Журналистите от тематичния портал са тествали смартфона Huawei P30 Pro с инсталиране на няколко приложения от магазина Google Play, без да срещнат каквито и да е проблеми.

Предварително инсталираните приложения, включително YouTube и Gmail, също работят нормално на Huawei P30 Pro. Експертите са тествали и моделите Huawei P20 Pro и Huawei P30 Lite – и при тях не са забелязани проблеми с инсталирането на приложения и услуги на Google.

Потребители на Reddit също потвърждават, че все още могат да инсталират Google приложения на Huawei устройствата си.

Предполага се, че появилите се информации за невъзможност за работа на Huawei с Google приложения са резултат от специфичен софтуерен проблем на един потребител, докато останалите не срещат трудности. Освен това проблемът се проявява при инсталиране на Google приложения от неизвестни източници.

Засега на телефоните Huawei и Honor с разрешен GMS (Google Mobile Service) все още могат да се инсталират Google Play и приложения на Google. Поради санкциите от САЩ, Hyawei започна да заменя GMS и Google Play със собствените Huawei Mobile Service (HMS) и AppGallery.

Коментари по темата: „Google приложения все още се инсталират нормално на Huawei”

добавете коментар...

  1. Пандев

    Вярно е, че блокира. Тази седмица на мой ученик закупиха таблет на Huawei. 3 дни не можа да влезе в Classroom, защото не можеше да се инсталира приложението на Гугъл Meet, за видео връзка. “Майсторите” от фирмата го “оправиха”, но не по легалния начин, който аз пробвах:)

Коментар