Лилия Месечкова от Progress с награда „Жени в бизнеса” в САЩ

„Моят стремеж винаги е бил да създавам и подкрепям среда, която да насърчава уникалността и креативността”, казва Лилия Месечкова от Progress
(снимка: Буря Пандова / предоставена от Progress)

Лилия Месечкова, старши директор „Софтуерно инженерство” и част от лидерския екип на Progress в България, бе отличена с бронзова награда в категория „Жени, помагащи на други жени” в 17-то издание на Годишните награди Stevie за жени в бизнеса в САЩ.

Престижните награди Stevie отличават успешни жени бизнес лидери, предприемачи и специалисти, както и компаниите, от които те са част. Тази година победителите са избрани от над 1500 кандидати в редица категории, сред които „Бизнес лидер на годината”, „Предприемач на годината”, „Компания на годината” и др.

„От собствения си опит знам, че успехът в бизнеса идва, когато на едно място се съберат хора с различно мислене, умения и гледни точки. Затова моят стремеж винаги е бил да създавам и подкрепям среда, която да насърчава уникалността и креативността”, сподели Лилия Месечкова.

В Progress Лилия Месечкова ръководи глобален екип от над 120 софтуерни инженери, продуктови мениджъри и UX дизайнери. Тя отговаря за създаването и изпълнението на визията и стратегията на четири продукта – Progress Sitefinity, Progress MOVEit, Progress NativeChat и Progress Kinvey.

Лилия е активно ангажирана с дейността на Progress за насърчаване на приобщаването и многообразието на талант в бизнеса и привличането на повече жени в областта на технологиите. Тя е част от инициираната от служители вътрешна група Progress for Her, помагаща на жените в компанията да развиват лидерски умения и да напредват в кариерата си.

През 2020 г. Лилия беше лектор по темата на Forbes Women Forum и международната конференция SHEleader@digital, организирана от Българския център на жените в технологиите и Министерство на труда и социалната политика.

Коментар