Ще редактираме MS Office документи директно в Gmail

Gmail ще предложи удобен начин за редактиране на документи от Microsoft Office
(снимка: CC0 Public Domain)

Google улесни значително редактирането на документи от Microsoft Office, изпратени като прикачени файлове към Gmail. Нова функция на Google Workspace (известен преди като G Suite) позволява на потребителите да редактират документи директно от входящата си поща.

С тази промяна прикачените файлове от Microsoft Office ще имат нова опция „редактиране”. И когато редакциите приключат, ще се появи нова опция за споделяне на документа по имейл. И двете промени ще спестят време на потребителите на Gmail, като елиминират няколко стъпки.

„Когато получите документ на Word като прикачен файл към имейл, можете да го отворите и да започнете да го редактирате в „Документи” с едно щракване, като същевременно запазвате файловия формат на Word”, пояснява Google в блог публикация.

След това потребителят може да отговори в оригиналната нишка на конкретния имейл и да включи актуализирания файл направо от „Документи”. Така ще спести време, пропускайки стъпки като изтегляне на файла за редактиране или търсене на съответния имейл, за да го прикачи отново.

Актуализацията на Google Workspace вече се разпространява, но може да отнеме две седмици преди всички потребители да получат достъп до новите функции. Не е ясно дали Google ще добави функцията и в стандартната потребителска версия на Gmail.