Илон Мъск обеща месечен абонамент за автопилот на Tesla

Притежателите на Tesla скоро ще могат да ползват пълен автопилот срещу месечна такса
(снимка: CC0 Public Domain)

Tesla стеснява времевата рамка за пускане на абонамент за пълно самоуправление на нейните електромобили. С публикация в Twitter Илон Мъск заяви, че новата услуга ще стане достъпна „в началото на следващата година”.

На теория, собствениците на електромобили Tesla биха могли да добавят автономни функции (в момента те ползват полуавтономни), без да се въвличат в големи разходи, коментира Engadget. По-рано Tesla се надяваше да предложи абонамент за автопилот до края на 2020 г., но очевидно компанията не е в състояние да спази този срок.

„Абсолютно. Ще пуснем абонамент за FSD [full self-driving] в началото на следващата година”, написа Илон Мъск в Twitter, отговаряйки на въпроси за услугата от собственици на електромобили Tesla.

Когато месечният план за FSD стане достъпен, той може да изиграе ключова роля за ускорено възприемане на автопилота. При ползване на Tesla под наем за потребителите ще е по-изгодно да плащат месечни вноски за автопилота, отколкото наведнъж за целия жизнен цикъл на електромобила.

Също така собствениците на Tesla ще имат възможност да изпробват функциите на автопилота, без да се ангажират с пълна покупка. Сегашната цена за достъп до функциите за пълно самоуправление е стряскаща за купувачите.

Пълноценният автопилот не е стандартна характеристика на автомобилите Tesla – за него трябва да се плаща допълнително. Цената в САЩ към момента е 10 000 долара! Ситуацията е сложна за потребители, които използват автомобилите на лизинг – след няколко години те могат да върнат колата и да я сменят с друг модел, но ако са платили 10 000 долара за автопилот, това е неизгодно.

Ето защо е толкова актуален месечният абонамент за такава скъпа функция като пълния автопилот . Изглежда, че Tesla е на път да реши проблема много скоро – в рамките на няколко месеца.

Коментари по темата: „Илон Мъск обеща месечен абонамент за автопилот на Tesla”

добавете коментар...

  1. :o)

    Илон Мъск пак е пръднал в пространството и е генерирал новина 🙂
    Кво го интересува някой това? Абонамент за самоуправление – това разрешено ли е от законите изобщо?
    Щото прегазиха в щатите 1-2ма ей така.
    Иначе в България тая новина може да е важна след 20 години.

Коментар