Нагревател за вода на LG намалява консумацията със 74%

Уредът на LG загрява бързо и ефективно водата, благодарение на двоен инверторен компресор
(снимка: LG Electronics)

Усъвършенстван енергоспестяващ нагревател за вода с инверторна термопомпа ще покаже LG на предстоящото виртуално изложение CES 2021. Новият модел вече спечели наградата за иновации на CES, съобщиха от корейската компания.

Интелигентният уред се захранва от двоен инверторен компресор, който спомага за бързо нагряване на водата, като същевременно осигурява по-ниска консумация на електроенергия. Освен това устройството е съвместимо с AI приложението LG ThinQ за управление в дома или извън него.

Двойният инверторен компресор на LG загрява водата, използвайки кондензационна топлина, произведена в процеса на компресиране и циркулация на хладилния агент. Резултатът е нагревател за вода, който използва до 74% по-малко енергия годишно, за да функционира, в сравнение със стандартен електрически нагревател.

Новият продукт ще се предлага в два варианта – с капацитет от 200 и 270 литра, с рейтинги за енергийна ефективност съответно A+ и A++. Компресорът и резервоарът за вода са подсигурени с 10-годишна гаранция.

Ефективната система на LG използва топлина от въздуха, за да намали допълнително потреблението на електроенергия, докато двата ѝ вътрешни източника на топлина – термопомпа и нагревател – гарантират, че потребителите никога няма да останат без топла вода – дори по време на интензивна употреба.

Потребителите на енергоспестяващия нагревател ще имат постоянно топла вода с по-малко разходи
(снимка: LG Electronics)

Нагревателят разполага и с Wi-Fi модул, който му позволява да работи с мобилното приложение LG ThinQ, налично за iOS и Android устройства. С помощта на приложението собствениците на жилища могат да управляват и наблюдават системата дистанционно, да получават редовни напомняния за поддръжка и да диагностицират определени проблеми, без да се налага да се обаждат на отдела за обслужване на клиенти.

Потребителите могат също да проверяват температурата на водата в реално време и да използват функцията за планиране, за да зададат час и продължителност на работа.

Нагревателят за вода с инверторна термопомпа ще се предлага на пазарите в цяла Европа и Северна Америка от първото тримесечие на 2021 г. Цената на устройството все още не е обявена.

Коментари по темата: „Нагревател за вода на LG намалява консумацията със 74%”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Малко встрани от темата, има доказало се лоу тек решение, което би спестило малко пари. Топлообменник за изходящата вода през който входящата да минава и да се топли в някаква степен. За кухня, може да се монтира примерно под мивката. Но за баня, в панелките ще е трудно, може би невъзможно решение.

  2. Pit

    Пешо…в тази държава всички са по умни от останалия свят пълно е с доценти по всички въпроси

  3. Пешо

    Термопомпа за греене на вода не е толкова ефективно, колкото всички се опитват да го изкарат.

Коментар