Американците по-притеснени от хакване, отколкото от убийство

Опасността на хакване и кражба на данни и самоличност тревожи силно американците
(снимка: CC0 Public Domain)

Гражданите на САЩ се притесняват много повече от това да бъдат хакнати, отколкото убити, сочи ново проучване на компания за VPN услуги, което разкрива и други любопитни данни.

72% от анкетираните американци често или от време на време губят съня си, заради кражба на лични данни, кредитна карта или финансова информация от хакери, според проучването на AtlasVPN.

За сравнение, само 24% от американците се притесняват, че могат да бъдат ограбени, а едва 17% от анкетираните съобщават, че се притесняват да не бъдат убити.

Второто най-агонизиращо престъпление за американците е кражбата на самоличност – то стресира 66% от анкетираните. Това е вид киберпрестъпление, при което криминални елементи крадат лична информация и извършват измами от името на жертвата.

„Тъй като заглавията по света са доминирани от нарушения на правителствената сигурност, изтичане на големи корпоративни данни и подобни проблеми с киберсигурността, опасенията изглеждат оправдани”, коментира Рейчъл Уелч, главен оперативен директор на Atlas VPN.

Когато откраднат самоличността на човек, измамниците могат да теглят пари, да теглят заеми, да изпразват чекови сметки и да извършват много други престъпления. Киберпрестъпността причинява „лъвския дял от притеснения” на американските граждани.

След това се нареждат тревожните мисли за загуба на физическите блага. Над 35% от анкетираните американци съобщават, че често се страхуват домът им да не бъде ограбен, когато не са там, а 34% се опасяват от кражба или разбиване на колата им.

Коментари по темата: „Американците по-притеснени от хакване, отколкото от убийство”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ето това е’…..
    Древната притча за Вавилон /може и Вавилан
    Между другото Бабел е Вавилон /Babylon,пък и възрастово търпя майтапи.защото съм шегаджийка /това са лични данни,но не ми пука!
    И какво – строили кулата и говорели на един език, изпокарали се /вероятно за пари и надници, и програми…хе!/ и Господ им казал да говорят на различни езици.
    И сега – Кулата на Гейтс – и идеи за различни езици в световния нет…Всеки да се опазва както знае.Но пък може и да се насочи вниманието нагоре,към Космоса,да ни е по-леко.
    Не става въпрос за срутване на кули, а как може да се декодира всичко в библейските послания .
    Аз съм фен на такива неща.
    И на Bony M
    By the river of Babylon ….

Коментар