Amazon иска да помага във ваксинирането

Amazon настоява нейните 800 000 работници по целия свят да бъдат ваксинирани приоритетно
(снимка: CC0 Public Domain)

Amazon е предложила да помогне за доставките на ваксини срещу Covid-19 в САЩ в свое писмо до новия президент Джо Байдън, подписано от главния изпълнителен директор на компанията Дейв Кларк. Гигантът в електронната търговия декларира, че е „готов да помогне в тези усилия”.

Amazon бе обект на остри критики относно мерките си за справяне с пандемията. Някои нейни служители твърдят, че условията в складовете никак не са безопасни. Фирмата обаче иска ваксините за нейните работници да бъдат предоставени приоритетно. Тя даже е подписала споразумение с неназован доставчик на здравни услуги за прилагане на ваксини на място в складовете на фирмата в САЩ, според BBC.

Amazon настоява нейните 800 000 работници по целия свят да бъдат сред първите, които ще бъдат ваксинирани, тъй като не могат да работят от вкъщи. Президентът Байдън, от своя страна, обеща да достави 100 милиона ваксини за Covid-19 за гражданите на САЩ още в рамките на първите 100 дни от управлението му.

Неотдавна Amazon се похвали, че вече има собствен авиопарк от 9 самолета, които ще помагат в извършване на логистичните ѝ дейности. В писмото си до Байдън пък Дейв Кларк пише: „Готови сме да се превозваме бързо, след като бъдат налични ваксините”.

Той допълва, че фирмата е готова да „използва своите дейности, информационни технологии и комуникационни възможности и опит”, за да подпомогне усилията за ваксиниране на населението. „Нашият мащаб ни позволява да окажем голямо въздействие, незабавно, в борбата срещу Covid-19 – и ние сме готови да ви помогнем в тези усилия”.

Коментари по темата: „Amazon иска да помага във ваксинирането”

добавете коментар...

  1. Симо

    Още едни минаха на страната на дълбоката държава… да се подмажат на кукловодите на света… Жалко че оня ден си купих книга от Амазон…

Коментар