Xiaomi Sunuo T11 Pro – почиства зъбен камък

Sunuo T11 Pro премахва зъбната плака с ултразвук, докато LED индикатор осветява третираната област
(снимка: Xiaomi Youpin)

Xiaomi постоянно разширява спектъра от приложения на своите технологии. Ново устройство на компанията от Китай се опитва да изземе някои от функциите на стоматолозите.

Ултразвуковият скалер Sunuo T11 Pro, публикуван в платформата за съфинансиране на Xiaomi, идва с обещанието да намали посещенията при зъболекаря и по-конкретно прегледите за зъбен камък и почистването му.

Обикновено стоматолозите препоръчват на пациентите да се преглаждат два пъти в годината, дори и да нямат оплаквания. Ако е необходимо, специалистът отстранява зъбния камък от повърхността на зъбите и под венците. Sunuo T11 Pro на Xiaomi позволява тези манипулации да се правят у дома.

Устройството съдържа професионална ендоскопска камера, която предава изображения от устната кухина към смартфон чрез Wi-Fi. Премахването на зъбната плака се извършва с помощта на ултразвук, докато LED индикатор осветява третираната област.

Sunuo T11 Pro предава изображения от устната кухина към смартфона чрез Wi-Fi
(снимка: Xiaomi Youpin)

Този инструмент за премахване на зъбни плаки отговаря на стандарта IPX7, което означава, че може да се използва безпроблемно във влажна среда и да се измива старателно. Батерията с капацитет 1200 mAh се зарежда чрез USB-C порт.

Цената на иновативния ултразвуков скалер Sunuo T11 Pro е само 30 долара, така че реално всеки може да си позволи устройството. Интересен въпрос е дали употребата на подобен инструмент крие рискове при употреба от неспециалисти.

Коментар